(0182) 55 00 03

Energielabel aanvragen

Bij verkoop, verhuur en oplevering van woningen en gebouwen is het verplicht om te beschikken over een energielabel. Als er nog geen energielabel opgesteld is voor uw gebouw zult u er dus een moeten aanvragen. Het energielabel voor gebouwen lijkt op het energielabel dat al langere tijd bestaat voor bijvoorbeeld wasmachines, koelkasten en auto’s. Het energielabel werkt met de letters A t/m G. De energielabels in categorie A worden toegekend aan de meest energiezuinige gebouwen, energielabel G is voor de minst energiezuinige gebouwen.

Een goed energielabel is aantrekkelijk. Een goed energielabel betekent immers dat uw gebouw energiezuinig is en een lage energierekening heeft. Met het verplichte energielabel hebben potentiële kopers of huurders ook inzicht in de energieprestatie van uw gebouw. Als uw gebouw energiezuinig is kan dit voordeel opleveren; met een goed energielabel kunt u vaak een hogere (huur)prijs vragen.

Het aanvragen van een energielabel levert u kostbare informatie over uw gebouw. Niet alleen krijgt u inzicht in de energieprestatie van uw gebouw door het energielabel zelf, ook krijgt u bij het energielabel een rapport dat inzicht biedt in hoe u de energieprestatie van uw gebouw kunt verbeteren. Met de maatregelen die in het rapport worden voorgesteld kunt u uw gebouw nog energiezuiniger maken. En dat loont: een energiezuinig gebouw zorgt voor een lagere energierekening. De kosten die u investeert in energiebesparingsmaatregelen heeft u vaak binnen korte tijd weer terugverdiend. Deze terugverdientijden staan ook in het rapport dat u bij het energielabel ontvangt. U kunt door het aanvragen van een energielabel dus geld besparen.

Als u een energielabel wilt aanvragen bent u bij Het Energiehuis aan het juiste adres. Wij beschikken over gecertificeerde inspecteurs die na het aanvragen van een energielabel persoonlijk langs komen om metingen uit te voeren. Op vakkundige wijze stellen zij vervolgens een rapport op en wordt het energielabel vastgesteld. Wilt u meer weten? Kijk verder rond op onze website, of neem direct contact met ons op!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Energieprestatie gebouwen

Energielabel nieuwbouw