(0182) 55 00 03

Maatwerkadvies

Om de energierekening en daarmee de maandelijkse woonlasten te verlagen, zijn tal van energiebesparende maatregelen mogelijk. Maar welke zijn geschikt voor uw woning? Een maatwerkadvies biedt direct inzicht in de mogelijke maatregelen voor uw woning, wat deze kosten en welke energiebesparing dit biedt. Op verzoek wordt hierin het gedrag van de bewoner tevens meegenomen, omdat dit grote invloed heeft op het uiteindelijke energieverbruik.
Een maatwerkadvies kan voor iedere woning worden afgegeven.

Waarom een maatwerkadvies?
Met energiebesparende maatregelen creëert u lagere maandlasten, meer wooncomfort en stijgt mogelijk de waarde van uw woning. De kosten van de meeste energiebesparende maatregelen verdient u, dankzij de lagere energierekening, in de loop van de tijd vanzelf weer terug. Bijvoorbeeld dubbel glas, een nieuwe verwarmingsketel of dakisolatie zorgen concreet voor lagere energienota's.

Wat levert een maatwerkadvies mij op?
Welk maatregelen kunt ú als huiseigenaar nemen om energie te besparen? Middels een maatwerkadvies beschikt u over een helder overzicht van de mogelijkheden voor energiebesparing voor uw specifieke woning of ander vastgoedobject (advies op maat). De kosten zijn duidelijk in kaart gebracht, evenals de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd van de maatregelen. Een persoonlijk maatwerkadvies zet het voor u op een rij.
Daarnaast levert u ook nog een bijdrage aan een beter klimaat!

Wat is het verschil tussen een maatwerkadvies en een energielabel?
Een energielabel geeft in één oogopslag een helder overzicht van de huidige energieprestatie van een pand. Het label is een algemene berekening van de energieprestatie van een gebouw onder standaardcondities. Het maatwerkadvies is veel uitgebreider. Het geeft ook een helder overzicht van de huidige energieprestatie van een object (of complex) en een overzicht van de kosten en baten van energiebesparende maatregelen, inclusief de terugverdientijden.

Hoe werkt het? 
Een gecertificeerd adviseur komt bij u langs en bekijkt in uw woning welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk en effectief zijn. Van dit advies ontvangt u een helder rapport. Dit rapport biedt inzicht in de mogelijke energiebesparende maatregelen, de investeringen die nodig zijn en de besparing die het u uiteindelijk oplevert. 

Kortom: Een maatwerkadvies maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn voor uw vastgoedbezit, wat uw investering is en wat de uiteindelijke opbrengsten zijn van de energiebesparende maatregelen!