(0182) 55 00 03

Isolatie subsidie 2016

 
Energiebesparende maatregelen zijn niet alleen beter voor het milieu, ook bespaart u hier jaarlijks veel mee op de energierekening. Vooral bij oudere woningen valt er nog veel winst te behalen. Bent u woningeigenaar en denkt u erover uw woning te isoleren? De isolatie subsidie 2016 is dan mogelijk op u van toepassing. De Rijksoverheid wil hiermee energiebesparing in bestaande woningen stimuleren. Dit geldt zowel voor woningen als appartementen. Om voor subsidie in aanmerking te komen moet uw woning eerst gekeurd worden. Duidelijk moet zijn dat energiebesparende maatregelen ook zinvol zijn. Het Energiehuis kan bekijken of u aan de voorwaarden voor de isolatiesubsidie 2016 voldoet.

Minstens twee isolatiemogelijkheden


De subsidie kan alleen aangevraagd worden wanneer er op tenminste twee punten een energiebesparende maatregel wordt toegepast. Hierbij kan er gekozen worden uit isolatie van het dak, de vloer, de spouwmuur of de gevel. Ook het aanbrengen van hoogrendementsglas valt hieronder. Er kan extra subsidie worden ontvangen bij extra energiebesparende maatregelen waaronder deuren en kozijnen. Met betrekking tot het isoleren van de woning kan er gekozen worden uit verschillende pakketten. Isolatie subsidie 2016 is van toepassing op deze pakketten. Ook geldt de subsidie voor ons maatwerkadvies. De hoogte van de subsidie kan oplopen tot 75% op het maatwerkadvies en de uitvoeringswerkzaamheden.

Isolatie subsidie 2016 en Het Energiehuis


Niet iedereen komt in aanmerking voor de isolatie subsidie 2016. De overheid heeft hier een aantal richtlijnen over opgesteld. Het Energiehuis biedt u de mogelijkheid om te bepalen of u aanspraak kunt maken op deze subsidie. Zo bieden we advies op maat door uw woning zorgvuldig na te lopen. Bekeken wordt op welke punten er verbetering kan worden aangebracht. Het is belangrijk dat de subsidie aangevraagd wordt in samenhang met een offerte van een bedrijf dat ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens moeten de werkzaamheden binnen vier maanden na goedkeuring van de subsidie worden uitgevoerd. Om te voorkomen dat uw subsidieaanvraag vertraging oploopt of wordt afgekeurd, schakelt u Het Energiehuis in. Ons team staat graag voor u klaar. De isolatie subsidie 2016 is tot 1 maart 2017 aan te vragen.