(0182) 55 00 03

Energielabel nieuwbouw

Met het Besluit Energieprestatie Gebouwen is het vanuit de overheid verplicht gesteld om bij de oplevering van nieuwbouw een energielabel te kunnen overleggen. Deze regel geldt zowel bij nieuwbouw van woningen als bij nieuwbouw van andere gebouwen. Het energielabel geeft door middel van een letter een waardering van de energieprestatie van de nieuwbouw, net als bij het energielabel dat al langer bestaat voor bijvoorbeeld wasmachines, koelkasten en auto’s.

Energiezuinige nieuwbouw biedt op verschillende manieren voordelen. Allereerst zorgt energiezuinige nieuwbouw voor lage energiekosten. Daarnaast wordt er door energie te besparen ook het milieu gespaard. Maar ook een goed energielabel heeft in zichzelf een voordeel. Nieuwbouw met een goed energielabel is namelijk aantrekkelijk voor potentiële kopers of huurders. Daarom kan nieuwbouw met een goed energielabel tegen een hogere prijs verkocht of verhuurd worden.

Wilt u een energielabel laten opstellen voor uw nieuwbouw? Daarvoor kunt u goed terecht bij Het Energiehuis. Het Energiehuis beschikt namelijk over gecertificeerde inspecteurs die op een professionele manier een energielabel kunnen opstellen voor uw nieuwbouw. Voor het opstellen van een energielabel komt de inspecteur persoonlijk bij uw nieuwbouw langs. Hier voert hij een aantal metingen uit volgens de richtlijnen van het energielabel. Vervolgens worden deze gegevens verwerkt in een computerprogramma, de resultaten geanalyseerd en het energielabel vastgesteld. Hierbij worden ook eventuele energiebesparende maatregelen vastgelegd in het rapport dat u bij het energielabel ontvangt.

Nadat het energielabel voor u nieuwbouw is vastgesteld en het rapport opgesteld ontvangt u deze documenten. Als u hier nog vragen over heeft kan de inspecteur langskomen om deze te beantwoorden. Het is immers de bedoeling dat het energielabel voor uw nieuwbouw transparantie biedt over de energieprestatie.

Het Energiehuis kan u ook helpen bij de realisatie van energiebesparende maatregelen. Daarnaast kijken wij bij het opstellen van een energielabel naar het binnenklimaat van uw nieuwbouw. Het is immers de bedoeling dat hier op een gezonde manier gewoond en/of gewerkt kan worden. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan verder op onze website of neem contact met ons op.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Energielabel aanvragen

EPA-adviseur