(0182) 55 00 03

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen.

De subsidie voor eigenaar én bewoner is open van 2 september 2019 tot en met 31 december 2020. De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022.

https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh

In de nieuwe subsidieregeling is opgenomen dat er 4 elementen ten grondslag liggen aan een energiezuinig huis: 

- Het dak
- De vloer
- De spouwmuren
- Het glas

In het geval er minimaal 2 energiebesparende maatregelen kunnen worden getroffen krijgt u subsidie. Belangrijk: deze subsidie ontvangt u alleen als u eerst een advies ontvangt van een gecertificeerd bureau als Het Energiehuis.

Voor u een "maatwerkadvies" door ons laat uitvoeren, nemen wij eerst telefonisch door of u recht heeft op de subsidie en minimaal 2 elementen kunt verbeteren binnen uw woning. Daarnaast bespreken we graag met u de hoogte van de subsidie en kunt u zelf uw voordeel uitrekenen! Dit voordeel kan hard oplopen; van 75% "maatwerkadvies vergoeding" tot 75% vergoedt over de uitvoeringswerkzaamheden. 

Benieuwd hoe u gebruik maakt?
Of bijvoorbeeld hoeveel u bespaart? Neem dan vrijblijvend contact op met Het EnergieHuis. Bel naar 0182 55 00 03, stuur een mail naar info@hetenergiehuis.nl of laat een bericht achter op onze contactpagina

Hoe vraagt u de subsidie aan?
U vraagt de subsidie aan op www.mijn.rvo.nl, onder de volgende voorwaarden:

  • Er moet een offerte opgevraagd zijn en ingedient voordat de werkzaamheden zijn uitgevoerd
  • De energiebesparingsmaatregelen moeten binnen 4 maanden worden uitgevoerd, bij VVE's is dit vastgesteld op 1 jaar na goedkeuring van de subsidie
  • Het bedrijf dat de werzaamheden uitvoert is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • U mag per woning, 1 keer de subsidie aanvragen
  • Als laatste wordt met de aanvraag een formulier meegezonden die ingevuld & ondertekend is door het bedrijf dat de werkzaamheden zal uitvoeren. Dit is een formulier met hierin algemene informatie als: adres & uit te voeren maatregelen, maar wel met specifiek de aantallen en oppervlakten waarover de maatregelen worden uitgevoerd. 

Bovenstaande voorwaarden zijn een samenvatting van de volledige bepalingen, alle informatie met betrekking tot de subsidie op de website van de overheid, vindt u hier

Wanneer kunt u de subsidie aanvragen?
De subsidie voor eigenaar én bewoner is open van 2 september 2019 tot en met 31 december 2020. De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022.