(0182) 55 00 03

EPA-advies

Sinds enige tijd is het bij de verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw vanuit overheidswege verplicht om een EPA-advies te laten opstellen. Het EPA-advies bestaat uit een energielabel en een adviesrapport. Het EPA-advies geeft inzicht geeft in de energiezuinigheid van een gebouw. Hierbij staan de letters EPA voor energieprestatieadvies. Het EPA-advies geeft inzicht in de huidige staat van de energieprestatie van het gebouw, en geeft advies door middel van energiebesparende maatregelen.  Het opvolgen van dit EPA-advies biedt een aantal voordelen. Door uw gebouw energiezuiniger te maken spaart u het milieu en bespaart u op energiekosten. Met EPA-advies kunt u dus veel geld besparen. Bovendien is een energiezuinig gebouw aantrekkelijk voor eventuele kopers of huurders. Het EPA-advies levert dus op verschillende fronten voordeel op.

Wilt u een EPA-advies aanvragen voor uw gebouw? Dan bent u bij het Energiehuis aan het juiste adres. Onze gecertificeerde inspecteurs zijn ervaren in het opstellen van een EPA-advies en gaan vakkundig en nauwkeurig te werk. Wij kunnen dus uw gebouw voorzien van een betrouwbaar en bruikbaar EPA-advies. Als u een EPA-advies heeft aangevraagd komt een van onze inspecteurs persoonlijk bij u langs. In uw gebouw zal hij enkele metingen verrichten volgens vastgestelde richtlijnen die verbonden zijn aan het EPA-advies. Als de metingen zijn uitgevoerd worden deze verwerkt in een computerprogramma. Hierbij wordt uw gebouw gemodelleerd en worden de meetwaarden geanalyseerd. Op basis hiervan wordt onderzocht welke energiebesparende maatregelen er getroffen zouden kunnen worden. In het EPA-advies worden deze maatregelen vervolgens vastgelegd. Om eventuele vragen weg te nemen kan onze inspecteur het EPA-advies met u bespreken.

Bent u benieuwd naar wat het EPA-advies u kan opleveren? Kijk dan rond op onze website of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag eventuele vragen. 

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Energielabel zakelijk

Energielabel nieuwbouw utiliteit