(0182) 55 00 03

Energielabel zakelijk

Met de invoering van het Besluit Energieprestatie gebouwen is het bij de verkoop, verhuur of oplevering van elk gebouw verplicht om een energielabel te overleggen. Het verplichte energielabel geldt dus niet alleen voor woningen, maar ook voor zakelijk vastgoed.

Voor het opstellen van een energielabel voor zakelijk vastgoed heeft Het Energiehuis een speciale procedure ontwikkeld. Onze ervaren, gecertificeerde inspecteurs gaan zorgvuldig te werk en stellen een betrouwbaar energielabel zakelijk op voor uw vastgoed. Bij dit energielabel zakelijk wordt een rapport geleverd waarin energiebesparende maatregelen zijn opgenomen. Door deze voorgestelde maatregelen kunt u de energieprestatie van uw zakelijke vastgoed verbeteren en op deze manier in de toekomst een beter energielabel verkrijgen.

Omdat het energielabel zakelijk helder inzicht geeft in de energieprestatie van uw gebouw en de gebieden waarop deze verbeterd kan worden, verdient het energielabel zakelijk zichzelf vaak snel terug. Het verbeteren van de energieprestatie leidt immers tot lagere stookkosten. Maar niet alleen de verlaagde stookkosten leveren hierbij financieel voordeel op. Ook het verbeteren van uw energielabel kan voordelig uitpakken. Zakelijk vastgoed met een laag energielabel is tenslotte aantrekkelijk voor potentiële kopers of huurders.

Voor ondersteuning bij het verbeteren van de energieprestatie van uw vastgoed kunt u bij Het Energiehuis goed terecht.  Na het opstellen van een energielabel zakelijk kunnen wij u helpen met het realiseren van oplossingen voor het besparen van energie, het voorkomen van energieverspilling en het terugwinnen van restwarmte.

Het Energiehuis kan bij het opstellen van een energielabel zakelijk ook kijken naar het klimaat in uw gebouwen. Een goede temperatuur en luchtvochtigheid is belangrijk voor de gezondheid en de productiviteit van de gebruikers van uw gebouwen. Specialistisch advies over de klimaatbeheersing van uw zakelijke vastgoed is daarom bijzonder waardevol.

Wilt u meer weten wat Het Energiehuis op zakelijk gebied kan betekenen omtrent het energielabel? Kijk dan verder rond op onze website, of neem direct contact met ons op.

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Energielabel vastgoed

EPA-advies