(0182) 55 00 03

Energielabel vastgoed

Door de overheid is bepaald dat vastgoed bij verkoop, verhuur of oplevering moeten beschikken over een energielabel. Daarom moeten woningen, kantoren en ander vastgoed worden voorzien van een energielabel. Het energielabel voor vastgoed lijkt sterk op het energielabel dat al langer bestaat voor bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten. Het label heeft een letteraanduiding (A t/m G), waarbij A het energiezuinigst is.

Het energielabel voor vastgoed heeft een aantal voordelen te bieden. Niet alleen geeft het energielabel inzicht in de huidige energieprestatie van uw vastgoed, ook wordt er bij het energielabel ook een adviesrapport geleverd met energiebesparende maatregelen voor het betreffende vastgoed. Op basis van het rapport bij het energielabel kunt u dus maatregelen treffen om uw vastgoed energiezuiniger te maken. Het verbeteren van de energieprestatie van uw vastgoed is een om meerdere redenen een goed idee. Zo kunnen de energiebesparende maatregelen uw stookkosten flink verlagen, dit biedt financieel voordeel. Daarnaast leidt een betere energieprestatie in de toekomst tot een beter energielabel, wat uw vastgoed aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers of huurders. Bovendien draagt u met een energiezuinig vastgoed bij aan een duurzaam Nederland.

Een energielabel voor vastgoed mag alleen door een gecertificeerde inspecteur worden opgesteld. Bij Het Energiehuis kunt u goed terecht; onze gecertificeerde inspecteurs zijn vakkundig in het opstellen van het energielabel voor vastgoed. Het Energiehuis biedt bij het energielabel ondersteuning voor het verbeteren van de energieprestatie van uw vastgoed. Wij kunnen u helpen met het realiseren oplossingen voor het besparen van energie, het voorkomen van energieverspilling en het herbruiken van restwarmte. Bij het opstellen van een energielabel kijkt Het Energiehuis ook graag naar het binnenklimaat van uw vastgoed. Door een goede temperatuurregeling en luchtverversing kan in uw vastgoed een gezond woon- en/of werkomgeving worden gecreërd. Als u graag advies wilt over hoe u het binnenklimaat van uw gebouwen kunt verbeteren bent u bij ons aan het juiste adres. 

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Energielabel utiliteit

Energielabel zakelijk