(0182) 55 00 03

Energielabel utiliteitsbouw

De overheid heeft met het Besluit Energieprestatie Gebouwen verplicht gesteld om bij de verkoop, verhuur, of oplevering van utiliteitsbouw een energielabel te kunnen overleggen. Het energielabel biedt inzicht in de energieprestatie van de utiliteitsbouw. Het energielabel is hiervoor voorzien van een letter, net zoals het energielabel dat al langer bestaat voor o.a. koelkasten, wasmachines en auto’s. Op het energielabel is dus in een oogopslag af te lezen wat de energieprestatie van de utiliteitsbouw is.

Een goed energielabel maakt uw utiliteitsbouw aantrekkelijk, niet alleen voor uzelf, maar ook voor potentiële huurders of kopers. Een goed energielabel betekent dat uw utiliteitsbouw energiezuinig is. Energiezuinige utiliteitsbouw levert een lagere energierekening en heeft een lagere milieubelasting. Utiliteitsbouw met een goed energielabel kan daarom tegen een hogere prijs worden verkocht of verhuurd.

Het energielabel voor utiliteitsbouw kan alleen door gecertificeerde inspecteurs worden opgesteld. Deze inspecteurs vindt u bij Het Energiehuis. Onze inspecteurs gaan vakkundig te werk bij het opstellen van een energielabel. Als u een energielabel voor utiliteitsbouw bij ons aanvraagt komt een van onze inspecteurs persoonlijk bij u langs om enkele metingen uit te voeren. Deze metingen worden geanalyseerd, waarna een rapport wordt opgemaakt en een energielabel wordt vastgesteld. In het rapport dat u bij het energielabel ontvangt worden mogelijke energiebesparende maatregelen beschreven die de energieprestatie van uw utiliteitsbouw zouden kunnen verbeteren. Zo is het energielabel niet een eindpunt, maar is het ook een hulpmiddel om de energieprestatie van uw utiliteitsbouw te monitoren en te optimaliseren.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Het Energiehuis u te bieden heeft op het gebied van het energielabel voor utiliteitsbouw? Kijk dan verder op onze website. Hier kunt u meer informatie vinden, en kunt u, als u wilt, ook direct een offerte aanvragen. 

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

EPA-adviseur

Energielabel gebouw