(0182) 55 00 03

Energielabel kantoren

Met het Besluit Energieprestatie Gebouwen heeft de overheid bepaald dat alle gebouwen bij verkoop, verhuur of oplevering moeten beschikken over een energielabel. Niet alleen woningen, maar ook kantoren moeten daarom worden voorzien van een energielabel. Het energielabel dat wordt gebruikt voor kantoren lijkt sterk op het energielabel dat al langer bestaat voor bijvoorbeeld auto’s, koelkasten en wasmachines. Het label loopt van A t/m G, waarbij A het meest en G het minst energiezuinig is.

Het energielabel voor kantoren mag alleen door gecertificeerde inspecteurs worden opgesteld. Deze gecertificeerde inspecteurs kunt u vinden bij Het Energiehuis. Onze inspecteurs gaan bij het opstellen van een energielabel voor kantoren op een vakkundige manier te werk. Daarom kunt u erop vertrouwen dat het energielabel, opgesteld door Het Energiehuis, een betrouwbaar label is.

Het energielabel voor kantoren biedt een aantal voordelen. Zo biedt het energielabel niet alleen inzicht in de huidige energieprestatie van kantoren, maar ook wordt er bij het energielabel een adviesrapport opgesteld met energiebesparende maatregelen. Aan de hand van de voorgestelde maatregelen van het energielabel kunnen kantoren dus energiezuiniger gemaakt worden, wat in de toekomst zal leiden tot een beter energielabel. Het energiezuiniger maken van uw kantoor biedt is niet alleen daarom een goed idee. De energiebesparende maatregelen kunnen namelijk ook uw stookkosten flink verlagen. Bovendien draagt u met een energiezuinig kantoor bij aan een duurzaam Nederland.

Het Energiehuis kan bij het energielabel ook ondersteuning bieden voor het energiezuiniger maken van kantoren. Wij helpen u graag met het realiseren oplossingen voor het besparen van energie, het voorkomen van energieverspilling en het herbruiken van restwarmte.

Ook het klimaat in kantoren kan aan de hand van het adviesrapport bij het energielabel verbeterd worden. Zowel in de zomer als winter is het immers prettig om bij een prettige en gezonde temperatuur en luchtvochtigheid te werken. Laat u daarom adviseren over hoe u energie kunt besparen en een gezond werkklimaat kunt creëren door verstandig te ventileren.

Overweegt u een energielabel aan te vragen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Adviseur energielabel

Energieprestatie gebouwen