(0182) 55 00 03

Energielabel gebouwen

De overheid heeft met het Besluit Energieprestatie Gebouwen vastgelegd dat alle gebouwen bij verkoop, verhuur of oplevering moeten beschikken over een energielabel. Zowel woningen als kantoorgebouwen moeten daarom worden voorzien van een energielabel. Het energielabel dat voor gebouwen wordt gebruikt lijkt heel veel op het energielabel dat al langer bestaat voor bijvoorbeeld wasmachines, koelkasten en auto’s. Het energielabel heeft een letter van A t/m G, waarbij A het meest en G het minst energiezuinig is.

Het nieuwe energielabel voor gebouwen biedt een aantal voordelen. Niet alleen biedt het energielabel inzicht in de huidige energieprestatie van gebouwen, ook wordt er bij het energielabel een rapport opgesteld met mogelijke energiebesparende maatregelen. Aan de hand van de voorgestelde maatregelen van het energielabel kunnen gebouwen vervolgens energiezuiniger gemaakt worden. Dit zal zich in de toekomst vertalen naar een beter energielabel. Maar dat is niet de enige reden waarom het goed is gebouwen energiezuiniger te maken. De energiebesparende maatregelen kunnen namelijk ook de stookkosten van gebouwen aanzienlijk verlagen. Bovendien dragen energiezuinige gebouwen bij aan een beter milieu en een duurzamere toekomst.

Het energielabel voor gebouwen mag niet door iedereen worden opgesteld. Het Energiehuis beschikt echter over gecertificeerde inspecteurs. Onze inspecteurs gaan bij het opstellen van het energielabel voor gebouwen op een vakkundige manier te werk. Het energielabel, opgesteld door Het Energiehuis, is daarom betrouwbaar.

Het Energiehuis kan bij het energielabel ook ondersteuning bieden voor het energiezuiniger maken van gebouwen. Graag helpen wij u met het realiseren oplossingen voor het besparen van energie, het voorkomen van energieverspilling en het herbruiken van restwarmte.

Het Energiehuis kan bij het opstellen van een energielabel voor gebouwen ook kijken naar het binnenklimaat. Het is immers fijn als u het hele jaar een prettige en gezonde temperatuur en luchtvochtigheid heeft in uw gebouwen. Laat u daarom adviseren over hoe u energie kunt besparen en een gezond klimaat kunt creëren door verstandig te ventileren.

Wilt u een energielabel aanvragen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Energielabel kantoor

Adviseur energielabel