(0182) 55 00 03

Energielabel gebouw

Met het Besluit Energieprestatie Gebouwen heeft de overheid besloten dat bij de verhuur, verkoop of oplevering van een gebouw een energielabel overlegd moet kunnen worden. Dit betekent dat elk gebouw – waaronder woningen en kantoren – moeten worden voorzien van een energielabel. Dit energielabel lijkt op het energielabel dat al langer wordt gebruikt voor auto’s, wasmachines en koelkasten. Het gebouw krijgt bij het energielabel een letteraanduiding (A t/m G), waarbij G het minst energiezuinig is.

Het energielabel dat voor een gebouw wordt opgesteld kan een aantal voordelen opleveren. Allereerst biedt het energielabel inzicht in de huidige energieprestatie van het gebouw. Bovendien wordt er bij het energielabel een rapport meegeleverd waarin energiebesparende maatregelen voor het gebouw worden uiteengezet. Op basis van dit rapport kan de energieprestatie van het gebouw verbeterd worden, wat vervolgens weer kan leiden tot een beter energielabel. De energiebesparende maatregelen leveren in zichzelf op dat de stookkosten van het gebouw worden verminderd. Bovendien oefent een energiezuinig gebouw een lagere druk uit op het milieu. Het energielabel maakt de energieprestatie van een gebouw transparant. Op deze manier kan het energielabel bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Niet iedereen kan een energielabel voor een gebouw opstellen. Het opstellen van een energielabel mag alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde inspecteur. Als u voor uw gebouw een energielabel nodig hebt bent u daarom bij Het Energiehuis aan het juiste adres. Onze gecertificeerde inspecteurs zullen uw gebouw op een vakkundige manier inspecteren en vervolgens een betrouwbaar energielabel opstellen.

Ook als u het energielabel of de energieprestatie van uw gebouw wilt verbeteren kunt u bij Het Energiehuis terecht. Wij kunnen u ondersteunen bij het zoeken naar de juiste oplossingen voor uw gebouw. Zo helpen wij u bij het besparen van energie, het voorkomen van energieverspilling en het hergebruiken van restwarmte in uw gebouw. Ook het binnenklimaat van uw gebouw kunnen wij hierbij onder de loep nemen. Voor een gezonde werkomgeving is het belangrijk dat er in uw gebouw jaarrond een goede temperatuur en luchtvochtigheid is. Het Energiehuis is er daarom niet alleen voor uw energielabel, maar ook voor advies over het creëren van een gezond klimaat.

Wilt u een energielabel aanvragen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Energielabel utiliteitsbouw

Energielabel utiliteit