(0182) 55 00 03

Adviseur energielabel

Vanuit de overheid is bepaald dat alle woningen en gebouwen bij verkoop, verhuur of oplevering voorzien moeten zijn van een energielabel. Het energielabel biedt inzicht in de energieprestatie van het gebouw. Met andere woorden, het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Het energielabel lijkt hierbij op het energielabel dat al jaren gebruikt wordt voor bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten.

Het opstellen van een energielabel wordt gedaan door een gecertificeerde adviseur. Deze adviseur inspecteert het gebouw en stelt vervolgens een energielabel op volgens vastgestelde normen. Zo is het energielabel dat de adviseur vaststelt een betrouwbaar label, waarmee gebouwen goed kunnen worden vergeleken.

Bij het opstellen van een energielabel zorgt de adviseur niet alleen voor het vaststellen van een letter die de energieprestatie aangeeft. De adviseur stelt namelijk ook een adviesrapport op waarin energiebesparende maatregelen uiteengezet worden. Door deze energiebesparende maatregelen uit te voeren kan het energielabel in de toekomst verbeterd worden.

Bent u op zoek naar een betrouwbare adviseur die voor u een energielabel kan opstellen? Dan bent u bij Het Energiehuis aan het juiste adres. Wij beschikken over gecertificeerde adviseurs die op een vakkundige en professionele manier te werk gaan bij het opstellen van een energielabel. Daarnaast bieden wij nog meer. Onze adviseur kan u namelijk ook advies geven over het binnenklimaat in uw gebouw. Schone lucht en een aangename temperatuur zijn belangrijk voor een prettige en gezonde werk- of woonruimte. De adviseur van Het Energiehuis kan bij de inspectie van uw gebouw daarom ook kijken naar ventilatie en andere factoren die het binnenklimaat beïnvloeden.

Wilt u meer weten over het energielabel en over wat een adviseur van Het Energiehuis voor u kan betekenen? Kijk dan verder rond op onze website, of neem direct telefonisch of per e-mail contact met ons op!

Meer weten? Bekijk ook onze pagina's over:

Energielabel gebouwen

Energielabel kantoren